扫码进入升本备考群
您好,欢迎访问河南专升本,我们将竭诚为您服务!
当前位置:库课网校 > 模拟试题 > 河南专升本英语阅读理解考前冲刺练习题
河南专升本英语阅读理解考前冲刺练习题
2025-10-17 15:45:12  浏览量:195次
分享至

  2026年河南专升本在紧张的备考中,对于考生来说,阅读理解是非常重要的。今天,小编为大家整理了河南专升本英语阅读理解的练习题,大家可以收藏练习下,更多练习题可以在库课APP进行查询。

  阅读理解:

  Newspapers, along with reporting the news, teach, entertain, and give opinions. An important way of reading a large, big-city newspaper is knowing how to take it apart. Can you find these separate sections: world news, national and local news, sports, business, entertainment, opinions, classified advertisements? Does your paper have other sections?

  News stories give facts, not the author's opinions. Editorials do the opposite; you can expect an editorial to take sides. Some newspaper editorials have a by-line with the author's name, but many newspapers have unsigned editorials. These reflect the opinions of the publisher or editor.

  You can be a better reader if you know what to expect in a newspaper. For example, you can expect headlines to omit unnecessary words. You can expect to find the most important facts in the first paragraph of a news story. You can expect important news items to be on the front page. You can expect less important items to be on the inside pages.

  Most of all, the more you know about the current news, the more you will understand what is the newspaper; important stories are generally presented one day and followed up on the following days. So, an important way of reading newspapers is reading one frequently.

  问题:

  1.When reading a large newspaper, one should ______.

  A.read it from cover to cover

  B.do some paper-cutting

  C.find separate sections

  D.predict what is inside the paper

  【参考答案】C

  [考点]事实细节题

  【精析】C 根据第一段第二、三句“An important way of reading a large, big-city newspaper is knowing how to take it apart. Can you find these separate sections…”可知,阅读大城市发行的大报纸的一个重要方法就是知道如何区分不同的版块。故选C。

  2.Which of the following statements about news stories is TRUE?

  A.News stories tell the facts without comments.

  B.News stories contain both facts and opinions.

  C.News stories reflect the opinions of the publisher and editor.

  D.News stories express the writer's opinions.

  【参考答案】A

  [考点]事实细节题

  【精析】A 根据第二段第一句“News stories give facts, not the author’s opinions.”可知,新闻故事只讲述事实,而不包含作者的观点。故选A。

  3.If you expect the most important facts of a news story, you can go to ______.

  A.the first paragraph

  B.news items on each page

  C.the author's opinions on the front page

  D.the headlines on the inside pages

  【参考答案】A

  [考点]‍事实细节题

  【精析】A 根据第三段第三句“You can expect to find the most important facts in the first paragraph of a news story.”可知,你可以在新闻的第一段中发现最重要的事实。故选A。

  4. The best way to read newspapers is to read _______.

  A.extensively and thoroughly

  B.occasionally and carefully

  C.frequently and with certain skills

  D.in detail every day

  【参考答案】C

  [考点]推理判断题

  【精析】C 根据第三段第一句“You can be a better reader if you know what to expect in a newspaper.”以及下文可知,阅读时掌握一定的技巧可以获得更好的阅读效果;再根据最后一段最后一句“So, an important way of reading newspapers is reading one frequently.”可知,阅读报纸的一个重要的方法就是经常阅读。故选C。

  5.The main idea of the passage is_______ .

  A.how to read newspapers

  B.how to read stories and editorials

  C.how to find important news stories

  D.how to find the author's opinions

  【参考答案】A

  [考点]主旨大意题

  【精析】A 通读全文可知,本文主要讲述了报纸的特点以及如何阅读报纸,故A项符合题意。

专升本备考资料免费领取↓↓↓

热门标签: 河南专升本
下一篇:没有了!
资料下载
  • 2025年河南省专升本大学语文真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本法学基础真题(考生回忆版)
  • 2025年河南省专升本高等数学真题试卷(回忆版)
  • 2025年河南省专升本公共英语真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本教育理论真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本经济学真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本生理学、病理解剖学真题回忆版
  • 2025年河南省专升本专业英语回忆版真题
  • 2025学年河南专升本管理学真题
  • 2024年教育理论专升本真题及答案
公司地址:郑州市文化路112号库课科技大厦
服务热线: 400-6529-888
下载库课网校app