扫码进入升本备考群
您好,欢迎访问河南专升本,我们将竭诚为您服务!
当前位置:库课网校 > 考试真题 > 2026年河南专升本英语阅读理解真题练习题
2026年河南专升本英语阅读理解真题练习题
2025-10-27 13:36:00  浏览量:275次
分享至

  2026年河南专升本在紧张的备考中,对于考生来说真题是非常重要的。小编为大家整理了2025年河南专升本英语阅读理解的真题,大家可以收藏练习下,看看自己的复习程度如何,更多练习题可在库课网校进行查询。

  Guochao, literally meaning "national tide" refers to modem products packed with traditional Chinese cultural elements. inrccent ycars, it has cxperienced a rise because of a growing interest among youngcr gencrations in their cultural heritage and adesire to intcgrate it into thcir daily lives. Many platorms now show traditional cras, fashion and art, making them morc

  accessible and appealing.For example, with the arrival of the year of the snake, the image of the snake is integrated into various products such ashongbao, the red cnvelope that older generalions fill with moncy and give to young pcople as a symbol of good fortune. Theschongbao are printed with beautiful designs featuring the snake, making them not just practical gifs but also precious

  souvenirs.The rise of the Guochao craze rellects the attraction of traditional Chinese culture to concepls. Guochao productscombine traditional cultural elements with modern design.Shanxi's cultural tourism has rapidly gaincd popularity becausc of the global hit online gamc Black Myth: WVukong. Asmany scenes in the game are crealed based on cultural and historical sites in Shanxi, the province is winessing a remarkablcsurge in tourists,who are either the fans of the game or fans interested in the ancient architccture and sculptures and the storiesbchind them.The GuoChao craze provides Shanxi with vast opportunitics for innovation,The local government intcgratesGuochao clcments into scenic arca devclopment and tourism souvenir crcation,A line of refrigcrator magnets shaped like thearchitecture in the game have been developed to increase the cultural value of tourism.

  1.Guochao has expcricnced a risc because ____

  A、Younger generations are fond of buying tourism souvenir.

  B、Youngcr generations are crazy about hongbao during the Spring Festival.

  C、Younger gencrations are addicted to the onlinc game Black Myth Wukong.

  D、Younger generations are interested in cultural heritage and cager to intcgrate it into their daily lives.

  试题答案:D

  2.What docs the underlined word "appcaling"mcan in paragraph 1?

  A、supportivc

  B、protective

  C、attractive

  D、dctcctive

  试题答案:C

  3.According to the passage, which is proper description of hongbao in China?

  A、It is red envelope filled with notes and given to the young as a symbol of good wish.

  B、It is a red cnvelope filled with gifts and given to the young as a symbol of good luck.

  C、It is a red envelope filled with money and given to the young as a symbol of good fortune.

  D、It is a red envclope filled with objects and given to the young as a symbol of good souvenir.

  试题答案:C

  4.Which is not truc about "Guochao" products?

  A、They all have the theme of the snakc.

  B、They have modern design concept.

  C、They involve traditional cultural clements.

  D、Thcy can satis(y consumers' pursuit of fashion.

  试题答案:A

  5.It can be inferred to form the last paragraph that _____

  A、the popularity of Shanxi's cultural tourism lies in its commercials on media

  B、the popularity of Shanxi's cultural tourism is duc to online game Black Myth: Wukong.

  C、the popularity of Shanxi's cultural tourism is mainly owes to hospitality of local pcople

  D、the popularity of Shanxi's cultural tourism relies on its ancicnt architecture and sculptures.

  试题答案:B

专升本备考资料免费领取↓↓↓

下一篇:没有了!
资料下载
  • 2025年河南省专升本大学语文真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本法学基础真题(考生回忆版)
  • 2025年河南省专升本高等数学真题试卷(回忆版)
  • 2025年河南省专升本公共英语真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本教育理论真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本经济学真题(回忆版)
  • 2025年河南省专升本生理学、病理解剖学真题回忆版
  • 2025年河南省专升本专业英语回忆版真题
  • 2025学年河南专升本管理学真题
  • 2024年教育理论专升本真题及答案
公司地址:郑州市文化路112号库课科技大厦
服务热线: 400-6529-888
下载库课网校app